Bílý prášek nerozpustný ve vodě. Používá se v kosmetice jako bělidlo, na výrobu zinkových mastí, do krémů, pudrů či laků na nehty. V malířství se používá jako bílý pigment. Neobsahuje nanočástice.
Kvalita balené látky: kosmetická Více

Kód produktu: 746

52 Kč s DPH
Skladem
ks

Bílý prášek nerozpustný ve vodě. Používá se v kosmetice jako bělidlo, na výrobu zinkových mastí, do krémů, pudrů či laků na nehty. V malířství se používá jako bílý pigment. Neobsahuje nanočástice.

Kvalita balené látky: kosmetická

Oxid zinečnatý je oblíbenou složkou různých kosmetických produktů, hlavně dětských krémů a krémů určených na citlivou, podrážděnou a poškozenou pokožku. Urychluje hojení, předchází vzniku jizev, je vhodnou ingrediencí při výrobě deodorantů. Je bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, plní úlohu fyzikálního UV filtru.

Použití - jednoduchá zinková mast:

Oxid zinečnatý 30-50g smíchat s kvalitným ideálne za studena lisovaným olejem (jojobový, olivový, mandlový, meruňkový, bambucké máslo nebo ghí máslo). Poměr zinku v celkové směsi závisí od použití, pohybuje se od 5-40%.